navigeren, kompas, vader zoon reis, vader zoon activiteit, vader zoon uitje, vader zoon relatie, vader zoon band, vader zoon camperen, vader zoon outdoor, brood bakken, vuur maken, sterkste man, outdoor reis,outdoor kinderen,vader en zoon,moeder en dochter,moeder en zoon,vader en dochter,weekendje weg ouder kind,avontuurlijke reis kinderen,buitenactiviteiten kinderen,outdoor weekend weg,hike zweden,hike ardennen,ouder kind activiteiten,bushcraft ouder kind,bushcraft vader en zoon,survival technieken,zelf vuur maken,buiten brood bakken,dutch oven,outdoor koken,outdoor koken kinderen,outdoor cooking ducth oven,landgoed mariahoeve papenvoort, bannock, offroad sweden, shelter bouwen, vader zoon weekend, vader zoon bushcraft, code oranje, storm

Code oranje 🚨 wat doe jij?

Categorie: Blog

Is the Universe friendly?

Wat als we zelf, met code oranje/rood, in een tentje gaan slapen met onze kinderen?

Afgelopen week ben ik met onze 3 jongens naar de natuurcamping geweest in Drenthe. De plek, waar we ook de Vader en Zoon Weekendjes metΒ VaderZoonReis.nl organiseren. Een mooie combi van lekker op pad met de jongens in verband met schoolvakanties, en het volgende weekend in maart verder voorbereiden. We wisten, het weer gaan mwah zijn, en uiteindelijk werd het aardig stormpje zoals je op de video kunt zien;)

 

 

‘Is the Universe friendly?’ oftewel, hoe benader je datgene wat op je pad komt in het leven?

Volgens Albert Einstein is deze vraag beantwoorden, de allerbelangrijkste beslissing die je als mens ooit zal moeten maken. Het wel of niet geloven dat het universum vriendelijk is.

Op het moment dat wij in dat tentje liggen, zijn er ook kinderen die met angst naar bed gaan. Want papa, en op het journaal, tussen het oorlogsnieuws door, zeggen ze dat er weer een storm aankomt. De laatste storm heeft voor veel schade gezorgd en zijn er 2 mensen overleden.

“Ik begrijp dat je bang bent…Je hoeft niet bang te zijn…welterusten”.

Je vraagt je af wie er bang is?

Mentale Weerbaarheid de jongere generaties verhogen? De kenners hebben er de mond vol van…

Wat als we zelf, met code oranje/rood, in een tentje gaan slapen met onze kinderen?

Je (weer) zelf, en samen ervaart, dat het fantastisch is om juist als mens, op deze aarde, in dit oneindige universum te mogen zijn?

Dat de wind je toezingt en de tent beschermt?

We elkaar vasthouden als het spannend is, we dit mogen uitspreken, we er vanuit positiviteit en kracht zijn voor elkaar?

Als we in de ochtend wakker worden bij een blauwe lucht en denken, WOW, the universe is friendly! Ik heb eigenlijk best goed geslapen?

Maak van code oranje in verband met wind, een code oranje voor iedere andere willekeurige crises. Hoe hiermee om te gaan is een keuze.

Ga je uit van het vriendelijke of het kwade zou Einstein zeggen.

Waar wil je jezelf mee opzadelen en je kinderen meegeven?

Easy, not simple…deze tijd mag dan complex zijn (is dat zo?), de druk van buitenaf om angstig te zijn groot (is dat zo). Voor mij persoonlijk altijd weer waardevol om te beseffen dat je altijd een keuze mag maken.

Met de stroom mee of tegen de stroom in bestaat dat? Of mag je de keuze maken o.b.v. hoe jij er naar kijkt?

Deze gesprekjes heb ik trouwens ook met de jongens in het bos. Onze eigen VaderZoonReis, zo waardevol, voor hen, en misschien nog wel meer voor mezelf.

 

navigeren, kompas, vader zoon reis, vader zoon activiteit, vader zoon uitje, vader zoon relatie, vader zoon band, vader zoon camperen, vader zoon outdoor, brood bakken, vuur maken, sterkste man, outdoor reis,outdoor kinderen,vader en zoon,moeder en dochter,moeder en zoon,vader en dochter,weekendje weg ouder kind,avontuurlijke reis kinderen,buitenactiviteiten kinderen,outdoor weekend weg,hike zweden,hike ardennen,ouder kind activiteiten,bushcraft ouder kind,bushcraft vader en zoon,survival technieken,zelf vuur maken,buiten brood bakken,dutch oven,outdoor koken,outdoor koken kinderen,outdoor cooking ducth oven,landgoed mariahoeve papenvoort, bannock, offroad sweden, shelter bouwen, vader zoon weekend, vader zoon bushcraft

Alle blogs

VaderZoonReis updates

Blijf op de hoogte van blogs, vlogs en nieuwe reizen!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang als eerste nieuws over komende weekendjes en reizen!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.