navigeren, kompas, vader zoon reis, vader zoon activiteit, vader zoon uitje, vader zoon relatie, vader zoon band, vader zoon camperen, vader zoon outdoor, brood bakken, vuur maken, sterkste man, outdoor reis,outdoor kinderen,vader en zoon,moeder en dochter,moeder en zoon,vader en dochter,weekendje weg ouder kind,avontuurlijke reis kinderen,buitenactiviteiten kinderen,outdoor weekend weg,hike zweden,hike ardennen,ouder kind activiteiten,bushcraft ouder kind,bushcraft vader en zoon,survival technieken,zelf vuur maken,buiten brood bakken,dutch oven,outdoor koken,outdoor koken kinderen,outdoor cooking ducth oven,landgoed mariahoeve papenvoort, bannock, offroad sweden, shelter bouwen, vader zoon weekend, vader zoon bushcraft, vader zoon liefde, vader zoon relatie, puber zoon, puberende zoon, pubers, hout hakken

Herinneringen maken met je zoon

Categorie: Blog

Het was een lekkere lentedag. Vader Marco (60) en zoon Sam (33) besloten om weer eens samen een dag de natuur in te gaan. Ze hadden de rugzak goed gevuld. Spulletjes om een vuurtje te maken, een simpele shelter te bouwen, thermoskan warme koffie en uiteraard wat te snacken.

Terwijl ze genoten van de wandeling, begonnen ze herinneringen op te halen aan vroegere momenten samen. Ze herinnerden zich de keer dat ze samen, inmiddels bijna 25 jaar geleden, op VaderZoonReis waren geweest. Hun allereerste nacht slapen onder de sterren en samen de tent hadden opgezet. Hoe trots ze daarop waren! Ze lachten om hoe ze samen vuur hadden gemaakt, brood hadden gebakken, en het aangebrande brood het lekkerste ooit was! En ze glimlachten bij de gedachte hoe dat vader zoon weekend het begin was van al het moois dat ze samen nog hebben ondernomen.

Vader Marco, destijds 45 jaar, keek naar zijn zoon en zag hoe hij was opgegroeid tot een jongeman van 33 jaar. Hij was trots op de persoon die zijn zoon was geworden. Tegelijkertijd voelde hij een steek van weemoed bij het besef dat de tijd zo snel was voorbijgevlogen. Een extra motivatie om te genieten van het moment samen met zijn zoon.

Hij pakte de bijl uit de rugzak en gaf deze aan zijn zoon, die hem met een lach op zijn gezicht aanpakte. Hij wist wat er ging gebeuren, houtkloven! Iets wat ze zijn blijven doen sinds het vader en zoon weekend 25 jaar geleden. Dat weekend hadden ze beide diverse skills geleerd, en dat is ze nog vaak van pas gekomen. Vuur maken, outdoor cooking, navigeren, en een shelter bouwen.

Samen gingen ze aan de slag, genietend van elkaars gezelschap.

En terwijl de zon langzaam onderging, en de lucht roze en oranje kleurde, beseffen ze zich beide, dat deze dag er niet was geweest zonder de herinnering van 25 jaar geleden.

Sam is inmiddels zelf vader van de 7 jarige Teun. Volgend jaar gaan ze ook op Vader en Zoon weekend. Herinneringen maken, voor nu en voor over 25 jaar.

Ook op Vader en Zoon Weekend?

Bekijk HIER de eerstvolgende data!

 

navigeren, kompas, vader zoon reis, vader zoon activiteit, vader zoon uitje, vader zoon relatie, vader zoon band, vader zoon camperen, vader zoon outdoor, brood bakken, vuur maken, sterkste man, outdoor reis,outdoor kinderen,vader en zoon,moeder en dochter,moeder en zoon,vader en dochter,weekendje weg ouder kind,avontuurlijke reis kinderen,buitenactiviteiten kinderen,outdoor weekend weg,hike zweden,hike ardennen,ouder kind activiteiten,bushcraft ouder kind,bushcraft vader en zoon,survival technieken,zelf vuur maken,buiten brood bakken,dutch oven,outdoor koken,outdoor koken kinderen,outdoor cooking ducth oven,landgoed mariahoeve papenvoort, bannock, offroad sweden, shelter bouwen, vader zoon weekend, vader zoon bushcraft, vader zoon liefde, vader zoon relatie

Alle blogs

VaderZoonReis updates

Blijf op de hoogte van blogs, vlogs en nieuwe reizen!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang als eerste nieuws over komende weekendjes en reizen!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.