navigeren, kompas, vader zoon reis, vader zoon activiteit, vader zoon uitje, vader zoon relatie, vader zoon band, vader zoon camperen, vader zoon outdoor, brood bakken, vuur maken, sterkste man, outdoor reis,outdoor kinderen,vader en zoon,moeder en dochter,moeder en zoon,vader en dochter,weekendje weg ouder kind,avontuurlijke reis kinderen,buitenactiviteiten kinderen,outdoor weekend weg,hike zweden,hike ardennen,ouder kind activiteiten,bushcraft ouder kind,bushcraft vader en zoon,survival technieken,zelf vuur maken,buiten brood bakken,dutch oven,outdoor koken,outdoor koken kinderen,outdoor cooking ducth oven,landgoed mariahoeve papenvoort, bannock, offroad sweden, shelter bouwen, vader zoon weekend, vader zoon bushcraft

Shelter bouwen!

Categorie: Blog Vlog

Kids bouwen shelter in winters 🇸🇪 zweden (-26❄️)

Begin januari 2024 waren we met VaderZoonReis in Zweden. Het was een week met barre temperaturen, tot -33! Ondanks de kou, zijn de jongens aan de slag gegaan om een mooie shelter te bouwen. Er in overnachten zat er niet in bij -26 graden, echter hebben ze een mooi staaltje bushcraft skills geleerd en laten zien.

Uitgraven sneeuwhol, dik frame, dunnen takken voor dakconstructie, en dennentakken als bedekking en isolatie. Door de koude niet meer de puntjes op de i gezet.

Al met al puik werk, goede skills en veel geleerd.

Bekijk onder de hele video

TIPS en stappenplan!

Het bouwen van een shelter is niet alleen leuk om te doen, het is ook een belangrijke vaardigheid om te leren, vooral als je je in een noodsituatie bevindt of als je wilt kamperen. Hier zijn enkele stappen om een eenvoudige schuilplaats te bouwen:

  1. Kies een geschikte locatie: Zoek een vlakke en droge plek voor je schuilplaats. Vermijd gebieden in de buurt van steile hellingen, bomen met losse takken of overstromingsgevoelige gebieden.
  2. Verzamel materialen: Verzamel takken, bladeren, gras, mos, touwen en andere materialen die je kunt gebruiken om je schuilplaats te bouwen.
  3. Maak het frame: Begin met het maken van een frame voor je schuilplaats. Plaats stevige takken in een omgekeerde V-vorm en bind ze bij elkaar met touwen of flexibele takken.
  4. Bedek het frame: Bedek het frame met takken en dunne boomstammen om een stevige en dichte structuur te creëren. Gebruik mos, bladeren en gras om gaten en kieren af te dichten en extra isolatie te bieden.
  5. Maak een waterdicht dak: Leg takken of stukken boomschors op het dak van de schuilplaats om regenwater af te voeren. Bedek het dak met gras of bladeren om het waterdicht te maken.
  6. Maak een vloer: Creëer een comfortabele ondergrond voor je schuilplaats door bladeren, gras of mos op de vloer te leggen. Dit helpt bij isolatie en houdt je warm en droog.
  7. Test je schuilplaats: Zodra je klaar bent met het bouwen van je schuilplaats, ga erin liggen en test of het stevig en comfortabel genoeg is. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om te liggen en dat er geen scherpe takken of obstakels zijn.

Het bouwen van een schuilplaats kan tijd en oefening vergen. Het is belangrijk om te experimenteren met verschillende technieken en materialen om te zien wat het beste werkt in verschillende omstandigheden. Het kan ook nuttig zijn om te oefenen met het bouwen van een schuilplaats voordat je het daadwerkelijk nodig hebt.

 

outdoor reis,outdoor kinderen,vader en zoon,moeder en dochter,moeder en zoon,vader en dochter,weekendje weg ouder kind,avontuurlijke reis kinderen,buitenactiviteiten kinderen,outdoor weekend weg,hike zweden,hike ardennen,ouder kind activiteiten,bushcraft ouder kind,bushcraft vader en zoon,survival technieken,zelf vuur maken,buiten brood bakken,dutch oven,outdoor koken,outdoor koken kinderen,outdoor cooking ducth oven,landgoed mariahoeve papenvoort

Alle blogs

VaderZoonReis updates

Blijf op de hoogte van blogs, vlogs en nieuwe reizen!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang als eerste nieuws over komende weekendjes en reizen!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.